Van Keulen viert feest! SoeteLeur Schuimgebak “Taartje voor de sfeer”

Van Keulen viert feest!

Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat Bakkerij Van Keulen het alom bekende én meermaals met goudbekroonde recept van het Nougatine-schuimtaartje van de Leur heeft overgenomen. Een geheim recept waar tot op de dag van vandaag niets aan is veranderd.

Het bakkersechtpaar De Leur kwam vanuit Friesland naar Zaltbommel en runde tot 2000 bakkerij In de Soete Invalle in de Waterstraat. De gootspook aan de voorzijde herinnert nog aan die tijd. Daar is destijds het befaamde recept ontwikkeld en 20 jaar geleden overgenomen door Bakkerij van Keulen en tot op de dag van vandaag geniet dit taartje veel bekendheid zowel binnen als buiten de Bommelerwaard.

SoeteLeur
Ter ere van het jubileumjaar heeft Bakkerij van Keulen besloten het taartje te vernoemen naar de bedenkers en oorsprong namelijk SoeteLeur. “Het taartje heeft in de loop der jaren diverse namen gekregen, van Nougatientje tot Slagroomschuimtaart, maar deze lokale lekkernij verdient beter”, aldus Gerhard van Keulen.

Dagelijks verlaten honderden taartjes de bakkerij in Gameren die worden verkocht in één van de 14 winkels van Van Keulen. Ook buiten de Bommelerwaard geniet het taartje bekendheid. “wij willen deze bekendheid graag verder uitbouwen en zoveel mogelijk consumenten laten genieten van deze delicatesse, om die reden hebben wij een samenwerking opgezet met een aantal lokale horeca-bedrijven”, aldus compagnon Johan.

Ter ere van het jubileumjaar heeft Van Keulen diverse leuke acties bedacht, zoals de kortingsactie wanneer de klant op zijn/haar verjaardag SoeteLeur koopt. “Een taartje koop je om een moment extra bijzonder te maken en werkt sfeerverhogend, wij vinden het leuk om dan de klant te verrassen en het moment nog feestelijker te maken, aldus Gerhard van Keulen. Vandaar ook de pay-off “Taartje voor de sfeer”.